Fiscaliteit

Als belastingconsultent met meer dan 20 jaar ervaring, helpen we u graag met fiscaal advies zowel voor directe als indirecte belastingen. Wij staan u bij met de optimalisatie van de vennootschapsbelasting en de personenbelasting, assisteren met rulingaanvragen en staan u bij in geval van een fiscale controle. Ook op het vlak van btw kan u bij ons terecht. Zo begeleiden wij u onder andere bij het oprichten van een btw-eenheid, het optimaliseren van uw btw-aftrek en de btw-analyse van uw activiteiten.

Vennootschappen

Ondernemers staan niet stil. Wij dus ook niet. We begeleiden u bij de opstart van uw zaak, tijdens de groei van uw onderneming en tijdens cruciale momenten zoals familiale overdracht, afsplitsen/afzonderen van onroerend goed, verdeling tussen aandeelhouders.

Onze begeleiding gaat van de keuze van vennootschapsvorm, tot het opmaken van financiële plannen, opmaak bankdossier, opmaak/nazicht van overname- of aandeelhoudersovereenkomsten, voorbereiding van fusies en splitsingen.

Wij zijn uw sparring partner die u zowel met raad, maar ook met daad bijstaat op deze cruciale momenten.

Boekhouding

Een hoeksteen van uw administratie als zelfstandig ondernemer is een correcte boekhouding. We doen echter meer dan enkel facturen boeken. We ondersteunen u ook met financiële en fiscale optimalisaties en strategisch advies. Onderbouwd met de juiste cijfers, helpen we u inzicht te krijgen in het financiële plaatje van uw zaak, zodat u goed geïnformeerd beslissingen kan nemen.

Juridisch advies

Als master in de rechten, kan u bij ons terecht voor het opmaken van diverse overeenkomsten, statuten van uw vennootschap, vennootschapsrechtelijk advies, aandeelhoudersovereenkomsten en dergelijke meer. We luisteren naar uw noden en vertalen deze in een juridisch duidelijk antwoord. Goede afspraken maken immers goede vrienden.

M & A

Als u een overname op het oog hebt, of zelf uw zaak wenst over te laten, kunnen wij u helpen met het opmaken van een waardebepaling. Wij kunnen ook het boekenonderzoek uitvoeren van een potentiële overname-kandidaat. Wij lichten u dan de aandachtspunten, mogelijke risico’s, fiscale latenties, etc. toe.

Sociaal statuut

Als zelfstandige is het van belang dat uw persoonlijke sociale situatie goed geregeld is. Wij bekijken samen met u de optimale vergoedingsstructuur voor u als zelfstandig ondernemer, de optimale pensioenleeftijd en de pensioenopbouw zodat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.